Labradoodle: Vårdhunden

Sedan jag var liten har jag alltid tyckt om djur. Men min dröm har alltid varit att jobba inom vård. Att kunna kombinera dessa två saker inom ett yrke, trodde jag aldrig skulle kunna gå. När jag började läsa om labradoodlen för ungefär tre år sedan, fick jag upp ögonen för hund på recept. Detta är en ras som framställdes för att arbeta som vårdhund.  Hundförare inom vård och omsorg börjar att bli allt vanligare. På vårdhundskolan  finns utbildning för att bli ett hundvårdsteam. Det är mitt mål inom hundbranschen.

När jag tittar på Elise, så ser jag labradoodlens egenskaper till omhändertagande. Det är den goaste hundrasen jag har träffat på. Hon är överbeskyddande av barn. Hon måste ha koll på alla i sin omgivning så att alla hänger med. Hon älskar allt och alla. Dessutom är hon av högsta grad en balanserad hund. Detta är en ras jag bestämt mig för att satsa på. Trots all kamp med pälsvård med min första generationens labradoodle (ju högre generation, desto bättre päls, detta får jag inte glömma om), men alla hennes andra egenskaper kompenserar upp detta.  Man får ju det man betalar för. En fjärde generationens labradoodle kostar idag mellan 23 000-25 000 kronor, men varenda krona är denna rasen värd.

Och att få utbildas till hundförare, är min största dröm inom karriärvalet, vilket passar labradoodlens sinne utmärkt.

När jag skulle söka utbildning i fjol, ville jag arbeta med hundar. Antingen som hundfysioterapeut eller hundspykolog. Detta är mitt största intresse och dessutom något som jag anser att jag är bra på. Men att våga satsa på att jobba med hund, kräver sitt. Det är inte bara att hoppa in i branschen så att säga. Det är både kostsamt och inte säkert att man lyckas slå igenom, iaf på en gång. En högskoleutbildning och kurser inom hund är en viktig byggsten innan man i huvudtaget kan satsa på hund. Dels för att ha ett säkert yrke i bakfickan men också för att det är viktigt att både ha utbildning inom vård, och pedagogik, samt kommunikation. Själv utbildar jag mig till farmaceut vilket gör att det finns möjliget att samarbeta med avdelningar på sjukhuset. Men kunskap inom medicin och sjukdomar är också något jag får med mig inom yrket.  Målet är väl dock att så småningom arbeta heltid med hundar. Men jag inser att vägen dit är lång, och jag har mycket att lära, och utveckla mig i innan dess.

Min tanke är att utbilda mig till hundförare, samt hundhomeopat. Utöver detta är jag väldigt intresserad av att utveckla mig inom hundfysioterapi med massage och akupunktur som inriktning. Var jag hamnar, samt hur lång tid det tar, det vet jag inte. Det jag vet är att labradoodlen är en perfekt hundras att utveckla sig med och jag känner att jag har hittat rätt tack vare denna fantastiska ras. Det är för mig en bra bit på vägen.

Labradoodlen och vårdhunden Livia:

Utbildning homeopati

Utbildning hundcampus

Att vara hundfysioterapeut

Hund&min labradoodle Elise | |
#1 - - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Intressant att läsa. Måste vara skönt att veta lite vad man vill bli. Vad du än slutar som så vet jag att du kommer vara bra på ditt yrke.

kram

#2 - - N:

Kul läsning!

Upp