En marskväll i Bergslagen

Förra helgen drog min far och mor ut mig på en långpromenad ute på vischan, då de hade fått nog av min pluggbesatthet. Jag fick andas lite frisk lantluft och Elise fick springa av sig.  Det var härligt.
 
 
 
 
 
 
Den här helgen blir det att ta det lite lugnare med plugget och vila hjärnan lite. Det blir lätt annars att känna sig uttröttad och inget sätter sig direkt då. Men till veckan gäller det. Har pluggat i 10 veckor nu och hoppas det jag lagt ner räcker. Det är ju visserligen en 15 hp tenta och den största jag haft. Därför har jag inte så höga förväntningar på mig själv, för annars blir det lätt att jag drabbas av panik, det är ju riktigt onödigt. Omtentor är aldrig kul, men kommer ju inte leda till att man blir mindre bra yrkesmässigt. Utan snarare tvärtom, så upplever jag att ju mer jag kämpar, desto mer uppskattar jag när jag klarar av något, och att jag förstår det jag pluggar bättre. Det finns självklart människor som inte behöver lägga den energin på att plugga i den grad jag behöver. Det finns dem som uppnår toppresultat utan större ansträngning. Medan vissa måste kämpa desto mer. När jag lätse till gymnasielärare i historia, hade jag i stort sätt alla rätt på samtliga tentor och arbeten. Nu upplever jag att det är mycket svårare att uppnå toppresultat. Alla når vi fram tillslut, även om vi har olika förutsättningar på vägen. Det gäller att inte jämföra sig med andra, utan att se sina egna framsteg.
 
Nu blir det helg och vila! 
 
 
 
#1 - - Skogsraah ☾:

Jättefina bilder :)

#2 - - purposes.blogg.se:

Joo, det där med att folk uppnår målen olika är sant. Vissa har lättare att lära in än andra. Egentligen tror jag att alla kan, bara det att man måste veta hur man lär sig bäst och presterar bäst. Vissa hittar sitt sätt fortare än andra.

Att få göra en omtenta behöver inte likställas med ett misslyckande, utan till en ny möjlighet att uppnå målet. Lycka till och du gör rätt i att vila och ta det lite lugnare i perioder ^^

#3 - - Ida - foto & häst:

men så härligt! superfina bilder :)

#4 - - Life of Johanna:

Så fina bilder

#5 - - ♣ Ida - Foto :

sv: kul med snö, önskar att det var snö här också :( bilden du kommenterade var som sagt gammal :)

#6 - - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Så vackert. Bra att du har föräldrar som drar ut dig lite så du inte gräver ner dig totalt i plugget. Men visst är det så, många måste plugga stenhårt, medans andra knappt behöver anstränga sig. Ibland är det bra orättvist.

#7 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så härligt! :)

#8 - - Sara Navjord:

Underbara bilder! riktigt mysiga:)

#9 - - Cornelia:

Vad härligt det låter! Vackert :)

Upp