Så som i himmelen fast på jorden

Medicinsk mikrobiologikursen blev igår avslutad med tenta. Det var välbehövligt, då jag inte orkade med att vänta längre på att få skriva av mig allt. Jag hoppas jag ligger på rätt sida gränsen. Oavsett var det en intressant kurs och jag har väl blivit aningen hypokondrisk av allt jag läst gällande bakterier och virus.

Idag har jag svårt att förstå och vänja mig vid tanken att jag faktiskt är ledig i fyra dagar. Det känns konstigt och annorlunda. Jag har svårt att varva ner, men förståelsen kommer nog öka framemot eftermiddagen.

I helgen var jag i Linköping där körsbärsträden blommade för fullt i vackert rosa, vårvärmen var på gång, och sola sken för fullt nästan hela tiden.

 
 

Jag besökte flygvapenmuseet och hade världens bästa guide till finaste pöjk som är pilot, jobbar med flyg och är proffs i ämnet ♥ Själv har jag inte vetat så mycket om varken flygplan eller försvaret. Men jag lärde mig mycket  och öppnade ögonen för svensk flygvapenhistoria. Det var riktigt mäktigt att se alla plan och helikoptrar. DC3:an var den som berörde mig mest och historian bakom den. Jag har ju inte vetat så mycket kring det mer än att det var ett plan som blev nerskjutet av ryssen år 1952. Att åtta män dog när de skulle genomföra ett hemligt uppdrag inom svenskt luftrum.  Det var inte förrän 2003 man återfann det spårlöst försvunna planet på 125 meters djupt vatten och fick reda på vad som egentligen hade ägt rum. Catalinaaffären hade jag tidigare inget större begrepp om. 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Catalinaaffären

Kopplingen är ju stark till dagen ubåts- och flygkränkningar som ägt rum både i höstas i Sverige och häromdagen i Finland. Förutom det såg jag även dokumentären Vad hände med försvaret? Som jag rekommenderar starkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utöver denna fina upplevelse, så smakade jag på vildsvinswallenbergare för första gången i mitt liv och världens goaste Louisianahamburgare som pöjken min fixade! ;) Såg även Bonde söker fru trailern för i år på tv4play, då jag missat den innan, och även avsnitt av Ack Värmland med supergoa Mia Skäringer.

 
 
 

Odlade även basilika, persilja, sallad, paprika, samt satte en ek i en fin flaska som jag hoppas nu kommer ta sig! Men har nu i efterhand förstått att det är ett ekollon man börjar med för att få eken att slå rot, otroligt vackert iaf!

 
 

Nu i helgen ska jag ta vara på ledigeten, fira valborg med vänner till familjen, mysa, träffa min going, se tv i massor (som jag inte hunnit med) och kanske gå loppis.

 

#1 - - Carolina Thoor:

Känner igen mig, också lite hypokondriskt med allt detta efter tre år inom vården haha xD

Sv; Ja, det var en helt fantastiskt dag igår. Ja, det behövs någon som lär ut bra under praktik. Och kvällen var också bra :)

Tack, hoppas du också får en bra valborg idag!
Kram♥

#2 - - ISA:

vilka fina dagar du verkar haft!! hoppas verkligen du kan njuta nu och slappna av! så värd det :) brukar dock ta några dagar att inse att man FÅR stänga av hjärnan. haha!

#3 - - Netti:

Vad härligt du har haft det och fina bilder du delar med dig. Flygplanen är verkligen häftiga :-D

#4 - - Sanne-Madeleine Håkansson:

tack söta du :D det ska jag verkligen!

#5 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Så vackert med körsbärsträden! :)

#6 - - Vanessa:

WOw vad häftigt med flygvapenmuseet, det hade jag också velat gå på :D

#7 - - MartinaOlsson:

Är du sugen på att fynda snygga kläder och accessoarer till riktigt låga priser nu inför sommaren? Då ska du kika in på min bloppis, hoppas du hittar något som du gillar! :)
http://martinaolsson.myshowroom.se/bloppis-kop-mina-klader-till-riktigt-billiga-priser/

#8 - - purposes.blogg.se:

OMG JAG FÖRSTÅR KÄNSLAN!!! asså typ förut så hade jag matteplugg varje dag, helger som vardag. Sen när man har en examination (oftast på fredagar) och man går hm och tar helg utan matteboken, så kändes det sås jukt skumt. Svårt att varva ner D:

Nice att se en bild på sådana blommor som inte är i kungsträdgården ... alltså sett så många bilder att jag tröttnat ahha D:

Låter som ett härligt och lärorikt besök det där ^^

#9 - - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine:

Låter som ett intressant besök där! :)

Upp