Ledinflammation - min akilleshäl

Det blev en sväng till reumatologen idag efter många om och men. Jag har varit utan behandling en bra tid nu pga. biverkningar från min tidigare medicin. Jag provade fram och tillbaka med den här medicinen, men fick bara problem med magen och mitt blodvärde sjönk drastiskt. Jag har nu återställt mitt blodvärde tack vare järndropp och blodtransfusion.  Men min ledvärk är påfrestade och att studera samtidigt som jag har värk och är trött, är inte en dans på rosor. Många undrar vad det är jag har för något och vad det är som orsakar min värk. Det är en ledinflammation som jag har, men jag lever en så länge i ovisshet om vilken diagnos det är. Det enda jag vet idag, är att det är en ospecificerad artrit. Detta är något som snart pågått i ett års tid. Jag hoppas nu att jag får rätt på det hela, då jag idag fick ordinerat en medicin som heter methoject. Det är en sprutform av medicinen Methotreoxat. Det var tablettformen av Methotreoxat som inte fungerade på mig tidigare. Jag ska lära mig att kunna ta metoject själv nu på tisdag. Det är en välbeprövad medicin som funnits länge. Det jobbiga är att behandlingen med denna kan ta upp till 2 månader innan det får någon effekt. Just nu äter jag kortison sedan november, som dämpar min inflammation, samt diverse smärtstillande jag provat från och till. Jag fick idag även kalciumtabletter för att motverka biverkningarna med en långtidsbehandling av kortison.

 

Jag har mått dåligt psykiskt då jag inte orkat allt jag velat göra, utan att få värk. Men med rätt behandling vet jag att det kommer bli bra. Jag har ju redan provat Methotreoxat och vet att den gjorde att jag levde smärtfri, men biverkningarna ledde till att jag var tvungen att avbryta. Synd att det hela fick gå ut på mitt första och (tyngsta) år på studierna då det varit svårt att koncentrera sig längre stunder pga. smärta och trötthet.  Jag är glad att jag nu tar ännu ett steg framåt och förhoppningsvis får en behandling som kommer att fungera på mig denna gång. Jag vill ju ha styrka att klara av att ge allt och lite till, främst i skolan, men även börja träna igen som jag inte gjort på oerhört länge.  Jag är förstås stolt över mig själv att jag klarat mig igenom det jag gjort med skolan framförallt, och alla långa labbdagar jag haft, trots att jag egentligen inte vetat om jag skulle klarat av det. Minns att jag tom. ringde min lärare i vintras och diskuterade hur det skulle vara om jag inte orkade med två heldagar i labb.  Jag, den envisa jäkeln, åkte in ändå, och tog mig igenom labben, här skulle det ju inte missas högskolepoäng för sjutton!

När jag ser tillbaka på hösten, så inser jag, att fasiken man klarar nog mer än man anar, och jag tänker inte sluta kämpa, utan jag vet att har jag tagit mig igenom en tuff period, så kommer det bli bättre. Jag ska få rätt behandling, för jag ska kunna leva ett liv som jag levde innan jag fick ont! Jag vill orka springa, gå, slippa vara stel, eller vakna upp mitt i natten av värk.

Nu vill jag känna att jag är på slutspurten av den här resan. 

#1 - - Sanne-Madeleine Håkansson:

sv: ja men verkligen, hoppas bara de är fint väder :D
jaha okej :D man cet aldrig :P

#2 - - Netti:

Vad du kämpar på trots det jobbiga och jag blir imponerad av ditt starka psyke! Fortsätt så och du kommer att klara allt fina du :-D

#3 - - purposes.blogg.se:

"Jag vill orka springa, gå, slippa vara stel, eller vakna upp mitt i natten av värk." Jag hoppas du snart kan känna friheten att göra allt det där! Det är bra att du lägger fokus på din styrka då du ser tillbaka till den tuffa perioden. Det visar att du är positiv och har lärt dig mycket. Bra!

#4 - - Cecilia Johansson:

Vet hur det känns att ha ont men du verkar endå ta det bra, otroligt stark du är!♥ Fortsätt kämpa vännen och hoppas du hittar något som passar mot smärtan.. :/

#5 - - Camilla:

Världens goaste tjej är du!! Du är så himla duktig
så du kommer att fixa det här. Hoppas du snart blir av med värken så du kan njuta av våren.
Jag är stolt att vara din faster!! Kram Camilaa

Svar: tack finaste faster!! <3 <3 du är bäst!! krama alla <3
Catrinelouise

Upp