Så som i himmelen fast på jorden

Medicinsk mikrobiologikursen blev igår avslutad med tenta. Det var välbehövligt, då jag inte orkade med att vänta längre på att få skriva av mig allt. Jag hoppas jag ligger på rätt sida gränsen. Oavsett var det en intressant kurs och jag har väl blivit aningen hypokondrisk av allt jag läst gällande bakterier och virus.

Idag har jag svårt att förstå och vänja mig vid tanken att jag faktiskt är ledig i fyra dagar. Det känns konstigt och annorlunda. Jag har svårt att varva ner, men förståelsen kommer nog öka framemot eftermiddagen.

I helgen var jag i Linköping där körsbärsträden blommade för fullt i vackert rosa, vårvärmen var på gång, och sola sken för fullt nästan hela tiden.

 
 

Jag besökte flygvapenmuseet och hade världens bästa guide till finaste pöjk som är pilot, jobbar med flyg och är proffs i ämnet ♥ Själv har jag inte vetat så mycket om varken flygplan eller försvaret. Men jag lärde mig mycket  och öppnade ögonen för svensk flygvapenhistoria. Det var riktigt mäktigt att se alla plan och helikoptrar. DC3:an var den som berörde mig mest och historian bakom den. Jag har ju inte vetat så mycket kring det mer än att det var ett plan som blev nerskjutet av ryssen år 1952. Att åtta män dog när de skulle genomföra ett hemligt uppdrag inom svenskt luftrum.  Det var inte förrän 2003 man återfann det spårlöst försvunna planet på 125 meters djupt vatten och fick reda på vad som egentligen hade ägt rum. Catalinaaffären hade jag tidigare inget större begrepp om. 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Catalinaaffären

Kopplingen är ju stark till dagen ubåts- och flygkränkningar som ägt rum både i höstas i Sverige och häromdagen i Finland. Förutom det såg jag även dokumentären Vad hände med försvaret? Som jag rekommenderar starkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utöver denna fina upplevelse, så smakade jag på vildsvinswallenbergare för första gången i mitt liv och världens goaste Louisianahamburgare som pöjken min fixade! ;) Såg även Bonde söker fru trailern för i år på tv4play, då jag missat den innan, och även avsnitt av Ack Värmland med supergoa Mia Skäringer.

 
 
 

Odlade även basilika, persilja, sallad, paprika, samt satte en ek i en fin flaska som jag hoppas nu kommer ta sig! Men har nu i efterhand förstått att det är ett ekollon man börjar med för att få eken att slå rot, otroligt vackert iaf!

 
 

Nu i helgen ska jag ta vara på ledigeten, fira valborg med vänner till familjen, mysa, träffa min going, se tv i massor (som jag inte hunnit med) och kanske gå loppis.

 

Upp