Simple As This

 

 

 

Jo vad har hänt sen sist då..

 

 

Sitter just nu med två uppsvullna knän och pluggar biomedicin/biokemi som en duracellkanin. Det är assvårt. Tydligen läser jag exakt samma som läkarstudenterna på första terminen  (så får smaka lite på hur trevligt det kan vara att pressa sönder sig :P). Har tre tentor på mindre än en månad framöver i start nu i december. Detta pga. att jag för första gången i mitt liv failade sönder på min senaste tenta hehe (borde kanske dra ner lite på min självsäkerhet). Men skam den som ger sig. Jag menar det är ju större dårar än en själv som klarar den här utbildningen, så som den farmacevtsom det stod på namnskylten på den receptarie jag mötte idag på apoteket, som inte talade svenska heller...

 

 

Jo ja var som sagt på apoteket, då jag ska börja behandlas imorgon mot mina ledbesvär. Vet ingenting om hur länge detta kommer pågå och egentligen hur det kommer bli. Så ingen idé att fundera över det. Vill helst inte tala om det heller. Tid lär det ju ta med det svenska törnrosasömn -systemet till läkarvård vi har i Sverige. Men ingen fara skedd, är under kontroll av specialister nu iaf.  Jag börjar bli riktigt trött på den här skiten.

 

 

På måndag och tisdag drar jag in för vardera tiotimmars pass i labbet ( jag ni hörde rätt 10 h blir det) där det ska lekas med mutagena ämnen moahaha. Får känna mig som en riktig galen vetenskapskvinna nu. Ett av dessa ämnen är det 70 % risk att få cancer av vid endast inandning, så nerverna kommer hållas på helspänn och säkerhetsanordningar kommer läsas igenom en gång extra. Utöver det blir jag utan labbpartner, så det är ju frågan om hur det kommer sluta... Man får se det som att man leker med döden, men inte tillåter det att döda än.

 

 

Var med Elise hos veterinären igår, hon är bland annat vaccinerad nu och nästa vecka fyller min baby 1 år! Det ska firas, har beställt hem ett stort paket med roliga grejer från häromi.

 

 

Nu försöker jag vara stark, och ta mig igenom allt. Jag vet att när jag väl klarar av den här tiden, för det är allt jag vill, allt annat struntar jag i fullständigt, så kommer jag att gå där i Karlstads universitets korridorer rakryggad och med huvudet hållet högt , samt en stolthet (möjligtvis märkvärdighet) som ingen kan ta ifrån mig. När jag kom in på den här utbildningen lovade jag mig själv att göra allt för att genomföra den. Därför måste jag avvakta med allt annat. Jag vet att det kommer bättre tider och jag har insett att jag inte klarar av att ha allt här i livet just nu på en och samma gång om jag vill klara den här utbildningen.  Just nu är kampen med hälsan, Elise och studierna något som upptar all min tid. Ändå är jag bara blotta 20 år gammal, jag lär hinna med mycket framöver under livets gång, det är ju egentligen redan andra året jag pluggar nu på högskolan ;)

 

 

 

Nu ska jag bädda ner mig och fly verkligheten en stund till John Green’s roman The fault in our stars, där tårarna bara lär spruta. Den är så fin.  Filmen med.  Ibland kan det va skönt att slippa tänka på sina egna omständigheter och istället gräva ner sig i något helt annat och inse det faktum att det krävs mycket mod för många här i livet  att överkomma svårigheter av olika slag, vissa svårare och vissa lättare, alla möter vi dem. 

 

The fault in our stars

 

 

 amazing. | via Tumblr

 

 

 

 

 

#1 - - Daniel Koivisto:

Lycka till :) Tänk bara på att repetera med goda tidsmarginaler så att du slipper stressa ihjäl dig sista veckan före tentamen :)

#2 - - sara:

Usch och fy för plugg, så otroligt tråkigt!

#3 - - Lilla Malin:

Ja, det låter inte som enkel utbildning men du har helt rätt inställning i alla fall. Vi hejar på vid sidan av! Hoppas alla tentorna går bra sen också!

Och ja, det är en väldigt bra bok OCH film. Sorglig är bara förnamnet ;)

#4 - - Life of Johanna:

ja höra hjärtat var kul. och ett kvittot på allt står rätt till, även om man känner sparkarna haha

#5 - - Viktoria Eriksson:

Åh, lycka till med allt plugg! älskar tfios! :)

#6 - - Erika:

Bara att kriga vidare - allt löser sig!
Så bra film o bok :)

#7 - - Mina:

Lycka till med dina tentor!!

#8 - - LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams:

Låter som en väldigt svår och stressad utbildning (med tanke på alla tentor). Men detta klarar du! Håller tummarna för dig att allt går bra, med allting!

#9 - - Linnea Kinis:

jobbigt med ledbesvär!

#10 - - Tea:

SV: Hihi tack så jättemycket, blir så glad!!
Ha en bra fortsättning på veckan sötnos, kraaam! <3

#11 - - Therese Bjärstig:

Hoppas ledbesvären ger med sig och att det går bra med pluggandet/tentorna! KRAM

#12 - - Nelly:

Det låter som att du har fullt upp, jobbigt med så många tentor på en månad! :/ Haha, men så spännande att få känna sej som en galen vetenskapskvinna xD

#13 - - K- S:

Jobbigt med knäna och tufft med tentorna, men som du säger så kommer du klara det och vara bra stolt för det.

Upp