Dopaminnivårer i rus och begreppet good enough

Idag fick jag höra ord från en läkare som behandlat mig under en ganska lång tid nu, som gav mig insikt i begreppet good enough. För är det något som räknas, så är det att man gör allt man kan. Mer kan man inte. Ingen är perfekt, även om strävan efter perfektion är något som alla känner av. Man måste helt enkelt acceptera den man är som person, sina svagheter, och sina styrkor. Att kunna resonera med sig själv om att man duger och även om man inte lyckas med allt, så är det inget fel med det. Livet går vidare ändå. Mål och drömmar är viktigt, men också att inte låta sig påverkas negativt av hinder på vägen. Vill man något mycket och gör allt man kan, går det ju vägen tillslut. Och det är just det, som jag tycker var så klokt, att även om jag känner att jag har mina tuffa stunder, så vet ju jag att jag kommer klara av allting så småningom. Det är ju slutresultatet som räknas, vägen dit är ju skitsamma.

Något i mitt liv som ger mig styrka och en ständig påminnelse om att vara just här och nu, är min Elise. Hon är verkligen något som får mig att fokusera på det roliga runt i kring alla krav. Livet måste bestå av en balans, det är just den där balansen jag ibland har svårt att hitta. Men sen är jag ju jäkligt förälskad just nu också, vilket ger mig insikt i hur viktigt det är med just den här balansen. Det är kanske det också som bidrar till att jag tappar fattningen totalt ibland och blir lyckligast i världen och lite småblåst i skallen då min hjärna tuppar av pga alla jäddrans neurotransmittorer som sprutar ut i kroppen.

 

För att påminna mig själv om att jag duger, fixade jag iordning denna tavla med dessa fina ord. Den sitter numera över min säng, och den ska jag titta på alla gånger jag känner mig lite halvt otillräcklig som jag lyckas med ibland.

 
 Min Elise nerklippt, en helt annan hund, tovorna är borta och hon är lyckligare än nånsin. En labradoodles päls är inget man ska underskatta, tjockare än ull och tovor som sitter inpå huden. Riktig skitpäls med andra ord. Tog 3,5 h att få bort all päls. Numera får hon se ut såhär livet ut. 

 

#1 - - N:

Bra citat!

#2 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Väldigt smart med tavlan, man bör bli påmind av sitt säkra jag då man är sitt osäkra jag, att man duger och är mer än tillräcklig. <3 Bra att höra att du kom till insikt gällande det begreppet. Och som du säger, oftast brukar det gå hela vägen även om vägen är krokig.

#3 - - Skogsraah ☾:

Fina citat :) och vad fin hon är!

#4 - - Cornelia:

Vilken fin vovvsing!

#5 - - Isa:

Jättefint inlägg!
Läs gärna mitt senaste och se vad du tycker :) KRam!

Upp