Livskvalité

Jag har så mycket idéer och tankar på saker som jag vill göra. Det verkligen sprudlar inom mig med inspiration. Att vara kreativ är det bästa jag vet. Fixa och dona. Att skapa. Egentligen spelar det ingen roll vad jag gör, så länge jag trivs med det jag gör och kan känna mig sådär malligt stolt över att ”det där har jag minsann gjort själv”.

Så nu sitter jag i det kyliga garaget som får agera som min alldeles egna ateljé (skulle såklart vilja ha en egen sådan, där jag kan sitta och måla akvarell, och restaurera möbler).  Lyssnar på ljuvliga The Civil Wars, stänker färg på mig själv och lite på allt runtomkring, och tänker; här skulle jag kunna sitta en bra stund. Det här är livskvalité. 

 
Skapande och vackra ting | | 16 kommentarer |

Captain Corelli's Mandolin

Filmen utspelar sig på den grekiska ön Kefalonia under andra världskriget. Denna lilla ö blir ockuperad av tyskar och italienare, bl.a. kapten Corelli. Han blir kär i en av flickorna på ön, Pelagia, vars fästman är ute i kriget. Mot sin vilja blir även hon kär i kaptenen.

Kapten Corellis mandolin är en amerikansk-brittisk-fransk romantisk dramafilm från 2001 i regi av John Madden. Filmen är baserad på en roman av Louis de Bernières. Det är baserat på en verklig händelse för att hedra de italienare som kämpade och dog på ön Kefalonia under andra världskriget. Läs mer http://www.oswego.edu/~baloglou/misc/faraklata.html

Älskar älskar älskar den här filmen! Såg denna igår, och det var väl verkligen på tiden då den kom ut 2001.

En vacker dikt från filmen:

Kärleken är ett övergående vanvett,
den bryter ut som vulkaner gör och sjunker sedan undan.
Och när den sjunker undan måste man fatta ett beslut.
Man måste utröna om ens rötter har flätats samman
så att det är otänkbart att man någonsin skiljs åt. 

För det är det som är kärlek.
Kärlek är inte andlöshet,
Det är inte upphetsning,
Det är inte att uttala löften om evig passion.

Det där är bara att "vara kär", som vilken idiot som helst klarar av. 
Själva kärleken är det som finns kvar när förälskelsen har brunnit ut,
och den är både en konst och en lycklig slump.

Sevärt&läsvärt | | 4 kommentarer |

Loppisprylar och vårkänslor

En lördag helt i min smak blev det idag. Hoppas den fortsätter så! Jag och familjen har varit i Örebro och spanat i favoritloppisen i lilla Tysslinge. Åh vad jag älskar den loppisen! Tre våningar fyllda med allt man kan tänka sig. Hittade en underbar sekretär som jag drömmer om så mycket, ska fundera på den framemot torsdagen då jag måste bestämma mig.

Jag har vandrat omkring med mamma och rannsakat klädaffärer, hittade inget särskilt, men kul var det. Sen käkade vi asiatiskt, mums.

Helt underbara saker har de, kan gå omkring där i timmar:

 
 
 
 
 

På allt blev det en promenad i solen, där Elise tog premiärdoppet i sjön. UHH va kallt det måste ha varit! Tänker matte, men hon är nöjd och ligger och luktar blöt hund här hemma nu :)

 
 

Nu ska det målas på brudkistan! Sen filmys med familjen har jag bestämt (med popcorn på det).

Skapande och vackra ting | | 5 kommentarer |
Upp