Du är ung, men jag är yngre, jag har fyllt 21

-          Per Gessle

Jag känner mig inte äldre, men lyckligt skattad. Denna dag fyller jag 21. Det som gör mig så lycklig är att jag omges av människor som betyder så mycket för mig och samtidigt är så underbara mot mig! De har firat mig som om jag skulle fyllt, ja jag vet inte vad, eller att något riktigt märkvärdigt hänt! Eller ens det. Jag är så lycklig! Tack alla fina, underbara, härliga Ni för alla presenter och allt firande. Ni ger mig så mycket kärlek! Ni är kärlek för mig! Jag blir så berörd.

 ogillar skryt, men fick så mycket fint som jag är så lycklig över så kan inte stoppa mig själv riktigt, här är en del av presenterna.

Jag blev överraskad av min pojkvän som bjöd mig på indisk restaurang, en tur till Picasso och en massa presenter! Jag har längtat efter honom förbaskat så det gjort ont då vi varit ifrån varann, jag i Polen och han i USA på jobb. Sen så överraskar du mig så här så de nästan börjar välla tårar på mig för att de är så fint. Älskar Dig Lars!!!

 
fick ett så himla fint kort <3 <3 blev så glad!!

Jag har blivit firad av bästaste vännen i världen! Som också gav mig massa presenter! Jag är så stolt över dig Emma, du är så jäkla smart och snygg, och blivande veterinärstudent dessutom!! Du är bäst och är så mycket kärlek för mig!

 

Mamma, Pappa och Bror, älskar er!!! Tack för alla presenter och allt firande!!! Tack Krille för den fina muminkoppen med muminhuset o kakformen :D

Tack alla andra fantastiska o goa släktingar och vänner!! För alla gratulationer, presenter och firande. <3 <3 <3

Jag är inte rik på pengar. Jag är rik på kärlek.

 

 

 

Kärlek | | 3 kommentarer |

Stockholm's cold but I've been told I was born to endure this kind of weather

En vecka har jag spenderat i det landet som jag har mina rötter från på mammas sida, nämligen Polen. Jag är halvpolska, då pappa är svensk och mamma polska. Det är alltid lika utvecklande för mig som person, att åka ner dit och få en inblick i var jag också har släkt och blodsband.

I Sverige blir jag ibland sedd som polska pga. detta, och i Polen som svenska haha då jag inte ens kan språket (förutom av min gammelmoster som anser att jag borde flytta ner till henne och bli polsk medborgare). 

Jag har inte varit i Polen på 6 år. Meningen med den här resan var att delta på dopet av min kusin Nadia som kom till världen i tidig våras. Hon var helt underbar, men även hennes äldre syster Nina! Jag fick höra mycket att Nadia var lik mig, då vi båda har samma ögon och stora kinder, snuttunge :D

 Nadia

 
 
Åh Nina <3
 
Jag träffade mycket släkt och bekanta. Promenerade omkring på gatorna i mammas hemstad. Där umgicks jag med de små flickorna, gick i affärer en hel del och åt polska piroger! Jag handlade mycket, då priserna där nere är helt andra än i Sverige. Besökte också en hästranch.
Spenderade också tid hos släkten på landsbygden, där skördade jag gurkor, fänkål, bigarråer, blåbär, krusbär, äpplen, vindruvor, hasselnötter, tomater och smått och gott. Jag lärde mig hur man gör en egen korg, åt närproducerat, hälsade på hönsen, blev kär i deras hund och lärde mig en massa tips när det kommer till matlagning!
 
 
sist ner polska piroger med blåbär
 

Den näst sista dagen var jag i den kulturrika staden Krakow med familjen. Det var en spännande dag för en historieinbiten mig som upptäckte judiska kvarteren Kazimierz där 65000 judar levde under andra världskriget. Det var en väldigt intressant arkitektur och det som grep mig mest var hjältarnas torg där statystolar stod uppställda som minne av det deporteringsställe som det en gång varit, där tyskarna lurade judarna att tro att de skulle åka iväg för arbete, men i själva verket var det koncentrationsläger de blev skickade till. Barn, gamla och svaga, sköts ihjäl direkt på torget. Stolarna är en symbol för den väntan som ägde rum på torget. Idag är Kazimierz ett väldigt mysigt område, med många gränder med spännande affärer och restauranger. Där kan man verkligen hitta intressanta prylar som inte finns någon annanstans, var själv inne i en antikaffär där.

Ett besök till Schindlers fabrik och gatorna där filmen Schindlers list av Steven Spielberg spelades in 1993 blev det också. Därefter så blev det turistande på gatorna från 1200-talet i gamla stan, där ett stop på den stora marknaden på torget blev höjdpunkten för den shoppingsugne mig. Jag beskådade Leonardo da Vincis tavla; damen med hermelinen som finns just i Krakow och besökte slottet Wawel som den svenske kungen Karl X anföll under 1600-talet, universitetet Jagellonska där Copernicus studerade. Jag fick med mig lite bärnstenssmycken hem efter shoppingrundan, då jag fick reda på att de tydligen är bra mot reumatism.

utanför schindlers fabrikmuseum, i gamla stan, o nedanför slottet wawel.
 
 
 
 I Wawels borggård, draken som sprutar eld och vaktar wawel o familjen utanför schindlers museum

Allt eftersom en vecka att minnas. Borta bra men hemma bäst. Nu vill jag komma tillbaka till vardagen igen och gosa med min Elise!

Borrow my heart

Grejat, donat, möblerat om och städat lite i mitt rum bland annat idag. Satt upp en anslagstavla som jag tycker mycket om. Där sitter det bland annat ett gammalt fotografi på kattungen Tiger  som bor hos farmor och farfar, en torkad honungsros, ett bokmärke med en ängel på, en skissad häst, italienska ord och kladdiga postitlappar.

Jag försöker att dränka alla tankar som snurrar om saker jag borde göra men inte orkar ta tag i just nu, genom att sjunga falskt med hunden bredvid mig, titta på tumblr och mysa till det inredningsmässigt. Hon är min ängel. Jag älskar Elise så mycket. Hon förstår allt känns det som.

 Clare Bowen

 

 

Lyssnar mest på Clare Bowen. Hon har en sån fantastisk röst och hennes charmiga karaktär i Nashville får mig att känna mig sugen på att fortsätta följa serien som jag knappt sett första säsongen på.

Har så mycket jag vill skriva, men har svårt att få ner det. Tror skrivlusten kommer allt eftersom. Tills dess blir det praktiskta grejor jag ägnar mig åt.

Upp