You're not you

Första dagen på det nya året.  Mina dagar har väl sett ut så som bilden visar. Det kommer nog att fortsätta att se ut så hela januari.  Ja, jag är inne i en ambitiös period och har svårt att slita mig från böckerna. Det är så mycket som ska sitta och det lugnar mina nerver om jag i alla fall försöker få in något av det i mitt huvud. Mental trötthet får jag räkna med. På kvällarna är jag helt borta och somnar riktigt gott. Därför blev nyårsfirandet kanske inte riktigt så festligt för min del. Men det är inget att klaga över ;)

 
 

Elise tålde raketerna rätt så bra, klart att hon blev lite rädd och irriterad på vad det var. Själv är jag (som djurvän) riktigt emot skjutandet från amatörers sida. Det skrämmer djuren och många idioter skadar sig själva för att de inte kan skjuta ordentligt. Det borde vara som i Europa istället, att man anordnar fyrverkerier på torgen i städerna, där alla kan samlas och titta. På så vis kan vi hundägare och alla stackars djur i skogen få det lite lugnare, samt så blir det mindre folk som skadar sig. Vissa måste ju till och med ta in på hotell med sina hundar på Arlanda där det är förbjudet att skjuta, just för att deras hundar mår så dåligt av det.

 

Själv är jag riktigt trött på julen och har redan börjat plocka bort diverse här hemma. Vill bara få in våren. Planerar redan för min tomatodling, i år ska jag vara ute i tid med det.  Under de här lediga dagarna har jag ändå hunnit se lite film mellan varven. Bland annat en fantastisk film med Hilary Swank i huvudrollen, You’re not you, som jag rekommenderar starkt.  Den handlar om en kvinna mitt i livet, som har allt. Men plötsligt insjuknar hon i ALS och hennes liv bryts ner i spillror. Rebelltjejen Bec blir hennes assistent. Men också The Immigrant,The Hundred-Foot journey (av bästa Lasse Hallström), och Van Diemen’s Land (riktigt otäck och baserad på en sann historia) såg jag under dessa dagar. Samtliga är värda att se i alla fall.

Nu fortsätter jag med pluggandet och önskar alla en fin första januari 2015.

 

#1 - - Jenny:

You're not you är så bra!

#2 - - Life of Johanna:

Gäller och passa på och plugga när man har motivationen och ambitionen :) tack för filmtipsen

Upp