Jobb på apotek + 2,5 halvt år kvar

 Nu har jag inte skrivit på jättelänge verkligen. Men det händer så mycket just nu. I måndags skrev jag min sista tenta för höstterminen. Det innebär att jag nu kan börja räkna ner, endast 2,5 halvt år kvar tills jag är legitimerad receptarie! Förra veckan skrev jag tenta i organisk kemi, och i måndags skrev jag i kemiska beräkningar. Dessutom fick jag veta att jag klarat av skräcken, biokemin! Överlycklig tjej, trots motgångar som försenat csnbidrag för att jag glömde söka för hela året, en matsmältningskanal som lagt av och sa upp sig från sitt jobb, medförde flytande föda och ett x antal otrevliga utredningar. Men nu är saker och ting på väg att lösa sig, tror jag kan ha fått någon biverkning av mina tabletter för ledvärken helt enkelt. Men vad gör dessa problem, när jag också idag kan släppa den stora bomben som jag nämnt i tidigare inlägg att jag skulle berätta om, när det blev fastställt, och det blev det idag! Är numera anställd på sjukhusapoteket i Karlskoga! Wihhu! På rätt väg om man säger så, blev i stort erbjuden jobb tills pensionen haha ;) men jag är nöjd som bara fått lite extra, det kommer hjälpa mig otroligt mycket i mina studier, då jag bland annat ska plocka med mediciner.

Just nu, kan jag inte vara lyckligare med andra ord. Eller jo lite till kanske, för fick i måndags börja läsa det jag alltid drömt om, nämligen anatomi och fysiologi. Medicin har alltid varit något jag strävat efter att få läsa som ämne på universitet. Jag kan ju bara erkänna att jag är helt köpt i kurslitteraturen och att plugga, känns verkligen inte som att plugga, utan det känns som att läsa en intressant bok du inte kan släppa greppet om.

Utöver allt, har jag börjat komma på saker som jag inte hållit på med på evigheter. Dessa intressen kom som en blixt från en klar himmel när jag hade som värst press mellan tentorna och behövde ha något annat att slappna av med mellan allt plugg. Jag har bland annat dammat av min gitarr och börjat spela igen, denna gång med en enorm entusiasm, har redan spelat in två låtar. Grejen är att jag är perfektionist och ett vanligt recordingprogram på datorn med en dålig mic funkar inte riktigt för det perfekta soundet. Därför har jag fått hjälp av min mer musikaliska bror att välja ut en mikrofon av bästa sort, som jag tänkt beställa hem framöver! Sen blir det väl en del pyssel med att greja med musik. Jag har även börjat skissa igen, något jag inte gjort bra på minst 6-7 år. Det tar sin tid att hitta tillbaka, men får väl visa upp något som jag blev hyffsat nöjd med lite senare.  Ja, som om inte det vore allt så är Elise och jag anmälda till en unghundskurs i mars och jag ska börja simma. Livet känns bra nu, med allt att se fram emot. Och aldrig trodde jag att det skulle ta den vändningen. Men 2015 känns som mitt år.

 

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort / Melissa Horn

 

#1 - - Camilla:

Grattis till jobbet!!! Världens bästa tjej!! Skönt att allt känns bättre<3
Massa kramar från faster Camilla

Svar: tack gulliga faster, krama alla <3
Catrinelouise None

#2 - - K- S:

Stort grattis till jobbet! Och alla de roliga aktiviteterna du tar dig an :)

Upp