Så som i himmelen fast på jorden

Medicinsk mikrobiologikursen blev igår avslutad med tenta. Det var välbehövligt, då jag inte orkade med att vänta längre på att få skriva av mig allt. Jag hoppas jag ligger på rätt sida gränsen. Oavsett var det en intressant kurs och jag har väl blivit aningen hypokondrisk av allt jag läst gällande bakterier och virus.

Idag har jag svårt att förstå och vänja mig vid tanken att jag faktiskt är ledig i fyra dagar. Det känns konstigt och annorlunda. Jag har svårt att varva ner, men förståelsen kommer nog öka framemot eftermiddagen.

I helgen var jag i Linköping där körsbärsträden blommade för fullt i vackert rosa, vårvärmen var på gång, och sola sken för fullt nästan hela tiden.

 
 

Jag besökte flygvapenmuseet och hade världens bästa guide till finaste pöjk som är pilot, jobbar med flyg och är proffs i ämnet ♥ Själv har jag inte vetat så mycket om varken flygplan eller försvaret. Men jag lärde mig mycket  och öppnade ögonen för svensk flygvapenhistoria. Det var riktigt mäktigt att se alla plan och helikoptrar. DC3:an var den som berörde mig mest och historian bakom den. Jag har ju inte vetat så mycket kring det mer än att det var ett plan som blev nerskjutet av ryssen år 1952. Att åtta män dog när de skulle genomföra ett hemligt uppdrag inom svenskt luftrum.  Det var inte förrän 2003 man återfann det spårlöst försvunna planet på 125 meters djupt vatten och fick reda på vad som egentligen hade ägt rum. Catalinaaffären hade jag tidigare inget större begrepp om. 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Catalinaaffären

Kopplingen är ju stark till dagen ubåts- och flygkränkningar som ägt rum både i höstas i Sverige och häromdagen i Finland. Förutom det såg jag även dokumentären Vad hände med försvaret? Som jag rekommenderar starkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utöver denna fina upplevelse, så smakade jag på vildsvinswallenbergare för första gången i mitt liv och världens goaste Louisianahamburgare som pöjken min fixade! ;) Såg även Bonde söker fru trailern för i år på tv4play, då jag missat den innan, och även avsnitt av Ack Värmland med supergoa Mia Skäringer.

 
 
 

Odlade även basilika, persilja, sallad, paprika, samt satte en ek i en fin flaska som jag hoppas nu kommer ta sig! Men har nu i efterhand förstått att det är ett ekollon man börjar med för att få eken att slå rot, otroligt vackert iaf!

 
 

Nu i helgen ska jag ta vara på ledigeten, fira valborg med vänner till familjen, mysa, träffa min going, se tv i massor (som jag inte hunnit med) och kanske gå loppis.

 

Helg nu

När jag och Elise gick på promenad i eftermiddag, kunde vi inte undgå alla glada blickar och flin från gubbar och tanter som tog sig hemmåt från jobbet för helg! Alla verkar känna av känslan att få vara lite ledig, dra sig lite längre i sängen på morron, äta en extra lång frukost, mysa och bara ta dagen som man känner för det.
 
Jag har slitit denna vecka. Jag har varit igång morgon till sen kväll.Fixat en massa saker och pluggat tills hjärnan sa stopp idag. Helg och ledighet bönar kroppen om nu! Och jag känner mig minst lika glad som alla andra jag mötte på min promenad idag.
 
 
Jag ska spendera min helg med han som får mitt hjärta att slå dubbslag varje gång jag ser han. 
 
Önskar alla en toppenhelg!
 
 

Gurkmeja inflammationshämmande alternativmedicin

Jag fick idag ett jättebra tips från min goa släkting om en alternativmedicin mot min ledproblematik. Det var ett reportage om en kvinna som har ledgångsreumatism och som äter samma medicin som jag, Methotreoxat i sprutform. Hon provade ett kosttillskott bestående av gurkmeja, som hjälpte mot ledvärk och gav ökad rörlighet. Tillslut kunde hon sluta helt med medicineringen och endast äta gurkmejatillskott, för att det hjälpte så bra.
 
Gurkmeja, Curcuma longa, är en gammal kryddört som använts som naturlig medicin i länder som Kina, Java och Indien. Den börjar bli mer uppmärksammad i västvärlden just nu. Det är en ingefärsväxt som har många olika effekter på hälsan.Gurkmeja, vilket bidrar till att skydda lederna och till att upprätthålla ledernas flexibilitet, bidrar till nervsystemets normala funktion, samt bidrar till immunsystemet normala funktion. Gurkmeja bidrar även till att främja matsmältningen och bidrar till god aptit vid aptitlöshet.
 
Jag tänkte att jag ska prova detta så slog till på en burk kapslar från MM Sports . Hoppas den har god effekt även på mig. Det hade varit en drömscenario!
 
Upp