Oktoberfest och Mumford and Sons

Nu ska jag strax iväg på oktoberfesten, får se, har inga höga förväntningar, tycker varken om öl eller puben. Men tror att det med rätt sällskap kan bli trevligt och att man kan ta igen en massa prat som man inte hunnit på ett tag innan tentaperioden sätter igång på allvar.

 

 
 
 

Har suttit och tagit det lugnt med finfina Mumford and Sons trallandes i öronen. Blir alltid lika sugen på en tripp till England, då jag smälter för deras engelska och hösten känns extra mysig att dricka English breakfast te på ett litet fik och vandra runt på Londons gator. Tröttnar aldrig på att lyssna på dem och drömmer mig bort lite. Dessutom är texterna otroligt vackra.

 

 

But I still believe though there's cracks you'll see,

When I'm on my knees I'll still believe,

And when I've hit the ground, neither lost nor found,

If you'll believe in me I'll still believe

 

 

Mumford & Sons - Holland Road Lyrics

 

 

You saw my pain, washed out in the rain

And broken glass, saw the blood run from my veins

But you saw no fault, no cracks in my heart

And you knelt beside, my hope torn apart

But the ghosts that we knew will flicker from view

And we'll live a long life

 

 

Mumford & Sons - Ghosts That We Knew Lyrics

 

 

I do not ask the price I paid for I must live with my quiet rage

Tame the ghosts in my head that run wild and wish me dead

Should you shake my ash to the wind

Lord, forget all of my sins

Or let me die where I lie 'neath the curse of my lover's eyes

 

 

Mumford & Sons - Lover's Eyes 

10 saker

Tänkte jag skulle försöka komma på 10 saker som ni inte visste om mig. Såg det på en annan blogg och tänkte att varför inte.

1. Jag är beroende av philadelphiaost.

 

 

2. Jag läser allt som kommer i min väg, allt från mordgåtor, romaner, lokaltidningen, kurslitteratur, populärvetenskap, illustrerad vetenskap till farmors husmorstidningar (Allers och Hemmets journal). Men även ryska klassiker som Lev Tolstoj och Vladimir Nabokov ligger nära hjärtat. Ja, jag spenderar nog mer tid med fictionfigurer, vetenskapliga rön och romanhjältar än med riktigt folk.

 

 

Love this book <3

 

 

3. Favoritfilmer: Kay Pollaks Så som i himmelen och Sweet home Alabama.

Kids

 

(Soundtrack Så som i himmelen)

 

 

 

 

4. Har spelat gitarr sedan jag var nio år, men känner mig totalt tondöv. Drömmen var dock att lära mig spela banjo.

     
 
 
 

5. Jag har haft tre frakturer på bäckenet och korsryggen.

 

 

6.  Har alltid följt Bonde söker fru, himlans gulligt program!

 

 

7. Sover ofta middag.

 

 

8. Satt på hästryggen för första gången som 2 åring. Första gången när jag såg en häst hade jag blivit helt hysterisk.  Hästintresset följde med hela uppväxten från och till. En av mina drömmar är att ha en egen häst.

 

 

 

9. Har sett alla avsnitt av House M.D.

lover to lover | via Tumblr

 

 

10. Har alltid haft hund och hållit på med diverse hundsporter, alltifrån agility, lydnad, freestyle, rallylydnad till hundfrisering. Drömmen är en kennel såklart. Hehe väntar på att Elise en dag ska bli mamma :)

puppy gif | Tumblr

 

2*8h labb, ett borttappat häfte + halvdöd student

Under måndagen och tisdagen ringde klockan 5.00 på morgonen. Det var bara att bege sig till Kau för de första laborationerna. Två väldigt intensiva dagar där jag lallade runt i labsalarna, utförde den ena labben efter den andra, beräknade tills hjärnan dog och träffade massa härligt folk. Nu är ju jag så opraktisk som man kan komma, så vissa labbar kunde bli lite knas och jag fick göra om. För hur jag än gör så lyckas jag förvåna både mig själv och läraren att de sällan blir som det är tänkt, istället blir det något annat oförutsägbart. Jaja men som tur var, har jag blivit en jäkel på att utföra beräkningar, så lyckades alltid lösa alla problem 20 min fortare än samtliga och fick både tidigare lunch och längre raster.

 

Kände mig hyffsat hemma i labsalarna och tänkte att de här är nog inte så dumt ändå. Visst kan kemin verka aningen torr ibland, då man bara räknar och räknar känns det som, om jag jämför med historia som jag läst tidigare som var superkul verkligen. Men som jag och en annan student kom fram till, det är ta mig tusan värt det bara för att ha en vit rock på sig och känna sig sådär lagom cool.

 

 

När jag kom hem kände jag mig för att lägga mig på golvet och bokstavligen talat dö av trötthet hehe. Det gjorde jag inte förstås... bara nästan när jag insåg att mitt häfte med ALLA beräkningar och studieuppgifter till tentan inte fanns med hem. Men eftersom jag var för trött för att få spel, så somnade jag istället. Dagen efter bröt helvetet lös och jag med mitt temperament trodde att min labbpartner hade stulit häftet. Ringde läraren och hoppades att min paranoia inte besannats och skam på mig. För det var jag som klantat mig rejält och glömt häftet på plats. Det blev en snabb körning in till Kau igen för att hämta häftet. Lättnaden som infann sig efter det var obeskrivlig.

 
 Mina klottriga beräkningar som ingen kan läsa av, knappt än själv är i trygga händer.. gillar hur jag börjar i mitten och fortsätter räknar nedåt på sidan för att fortsätta uppgiften högst upp på sidan. Hehe 
 
 
 

Nu sitter jag och skriver labbrapport, inväntar fredagens dugga och börjar få ångest inför den kommande tentaperioden.

 

 

 Lite inspo på det hela tycker jag, måste ju orka här nu, så lite Ryan Gosling går ju alltid hem.

 
Jag pluggar och diverse prestationsångest | | Kommentera |
Upp