I shake it off

 

Kvinna i dagens samhälle alltså. Om inte media förgör än så är det samhällets jävla attityd.

Man ska inte få känna sig tillräcklig, man kan alltid bli snyggare, bättre och allt och lite till.

Jag har mött människor som kallat mig ung och dum, naiv, bimbo, trög, blåst mm.

Tror det är vardagsmat för tjejer att få höra det.  Det värsta är väl att folk tror på det också, så ibland börjar man ju fundera själv på om det inte är sant. Oftast är det killar som har den här inställningen, men även tjejer om andra tjejer. I många situationer har jag bokstavligen blivit behandlad som skit, för att jag är tjej (kanske eventuellt blond också?). Folk tror jag är helt bakom flötet och att man kan lura mig hur man vill. Att man kan göra lite som man vill med mig helt enkelt. Jag fattar väl ändå inte?

 

Detta har ju sina konsekvenser, för det har förstört mitt förtroende och min öppenhet till andra människor. Från att vara spontan till att nu känna att jag inte tänker bli lurad mer. Oftast har jag handlat med frustration och försökt motbevisa de människor som trott att jag inte klarar av något. Jag har alltid lyckats med det. Det har i sig lett till en kampkänsla inom mig att jag alltid måste vara lite bättre och lite starkare. När jag inte har dugit på något plan, för det är sällan någon som tror på en liten tjej som mig från ingestans, har jag verkligen försökt vara min egen hjälte. Träningen, topprestationer i skolan, har lite varit det som fått mig att inte känna mig totalt värdelös. För det är det jag känner, när ingen tror på mig. Jag har bara mig själv att lita på. Frågan är väl varför ska man behöva försöka så hårt som tjej idag för att i huvudtaget bli betraktad som en människa? Oftast har jag bara känt mig som ett objekt.

 

Det finns en ny låt på albumet 1989 gjord av kvinnan jag är lite smått kär i, eller ja iaf i hennes nya album. Den låten beskriver så bra den frustration jag känner och att det är fler som känner samma sak. Ingen kommer hjälpa dig om du är svag, så det gäller att vara stark. Att bara skaka av sig allt.

 

I stay out too late
Got nothing in my brain
That's what people say, mmm-mmm
That's what people say, mmm-mmmI go on too many dates [chuckle]
But I can't make them stay
At least that's what people say, mmm-mmm
That's what people say, mmm-mmmBut I keep cruising
Can't stop, won't stop moving
It's like I got this music
In my mind
Saying, "It's gonna be alright."'Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby, I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off
Heart-breakers gonna break, break, break, break, break
And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby, I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

Melankoli,lyckliga ögonblick och andra tankar | |
#1 - - Therese Bjärstig:

Måste lyssna på låten känner jag nu, bums! Trevlig helg <3

#2 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Jag förstår din känsla :o men i mitt fall är det inte om att jag är blond, utan andra grejer som gör att folk tror jag är dum. Det är väl efter ett tag som de märker att det i själva verket är dem som är dumma i sällskapet.

Det är jobbigt att ständigt känna sig tvungen att motbevisa folk :/ Kontant visa att man faktiskt är bra, smart och lalala. Men det värsta som kan hända är att låta detta påverka ens egen självsyn, så stå på dig! Låt inte dessa kommentarer förstöra ditt förtroende mer!<3

#3 - - Nelly:

Vilket bra och viktigt inlägg! :)

#4 - - Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Viktig sak att skriva om!

#5 - - MADDISENJ.SE:

Bra skrivet, så sant!

#6 - - nicolinda.blogg.se:

Jag har känt som du, fast på ett annat sätt. Blivit mobbad och trakasserad av killar under hela min barndom/tonår.. jag kan bli så vansinnig när det sker i vuxen ålder. Idag tolerar jag ingenting, fast tyvärr så har mitt självförtroende och min självkänsla nått botten så det kan vara svårt att säga ifrån för min egen del.. dock så har jag inget problem att steppa in och stå upp för någon annan som blir utsatt av något slag.

Du verkar vara en enastående kvinna! Minns alltid vem du är. Du är mer än fantastisk! :)

Svar: du är underbar <3 tack snälla du för att du tror på mig!!!
Catrinelouise None

#7 - - nicolinda.blogg.se:

SVAR: Hej Catrine. Tack, fina du! Verkligen :) ♡

#8 - - LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams:

Den låten är bra!

Jag håller med dig lite där faktiskt. Vi tjejer får höra väldigt mycket och dumma som vi är (bokstavligt talat) så tar vi åt oss och börjar forma oss efter det. Jag har aldrig fått höra sånt, eller jo, när jag var mindre, men inte nu på senaste tiden. Men jag har varit med om saker som gjort att jag inte kan lita på folk. Jag är inte särskilt social av mig heller. Jag behåller mitt avstånd. Jag har länge fått leva med att jag måste motbevisa allt, särskilt när det gäller min kroniska huvudvärk. Och det är så jobbigt när ingen förstår.

För övrigt, bra inlägg!

#9 - - MALIN:

Den låten är så himla bra! Svar: Tack snälla :)

#10 - - Amanda♥:

Härligt med musik! :)

#11 - - Daniel Koivisto:

Det finns alltid en massa idioter som bara vill förstöra och göra livet surt för andra. Mestadels för att de inte mår speciellt bra själva. Strunta i vad folk tycker om dig, oavsett hur en ser ut eller är som person så finns det alltid någonting som andra stör sig på. Det vet jag av egen erfarenhet eftersom det fortfarande finns människor som trakasserier och manipulerar mig. Jag skulle kunna ta livet av de flesta utan att få dåligt samvete. Det är inte ofta som jag blir arg eller hatisk men i situationer med mobbning och trakasserier blir jag det.

Svar: tack Daniel för de förstående o fina orden!! <3 tack! det är så tufft att möta motstånd, men blir så frustrerad.. att många vill än så illa, utnyttjar andra eller behandlar än som skit.. men ändå kan jag inte sluta tro att det finns bra människor oxå! hoppas du nu fortsätter kämpa däruppe o aldrig ger upp!
Catrinelouise None

Upp