Fixat sänggavel

Igår tog jag tag i att fixa min sänggavel som jag skrivit om tidigare. Meningen var att få en shabby chic inspirerad look genom att skriva ner en text från en av de finaste svenska låtarna enligt mig.
 
 Steg för steg:
 
1. Först skrev jag ut texten från datorn med det typsnittet jag ville ha. Sedan använde jag mig av bakplåtspapper och fyllde i konturerna. En gång från ena sidan på bakplåtspappret, sedan fyllde jag i konturerna ytterliggare en gång på baksidan om bakplåtspappret. Ett tips är att inte lägga dyr kurslitteratur under som platt underlag när du fixar detta, då blyertsen kladdar igenom papprerna till underlaget... Min feta organiska kemibok fick ta smällen.
 
2. Därefter tejpade jag fast bakplåtspappret på sänggaveln. Och fyllde i konturerna ännu en gång så att de skulle föras över på gaveln. Sedan togs bakplåtspappret bort och konturerna fylldes i med en liten pensel med vanlig grå färg. Lite pillrigt.
 
 
 
3. Sen ska färgen bara torka. Blyerts kladdar ner väldigt, men går smidigt att tvätta bort från sänggaveln när färgen torkat med vatten och vanligt diskmedel eller liknande.
 
 
4. Sen är det klart! Blev riktigt nöjd med resultatet
 
Skapande och vackra ting | |
Upp