Beach 2015

Nu jäddrar, här njuter man inte av vintern utan tänker sig framåt sommarn redan. Min favoritårstid. Två biknisar beställda från todiefor idag.
 
 
 
Kläder jag klär mig i | | En kommentar |

Bland stjärnor och planeter

Såhär nära nyår kommer många reflektioner kring hur 2014 har sett ut. Och hur 2015 kommer vara. Det jag tänker främst på vad som hänt under 2014, så är det ju faktiskt att jag började blogga.  Det var nog en av de bästa sakerna jag kunde göra. För det är så kul verkligen! En annan fantastisk sak är ju att Elise kom in i mitt liv! Jag reste till en underbar plats. Jag började min drömutbildning.

Annars när jag tänker tillbaka så har det varit ett väldigt trassligt år med vändningar, lärorika erfarenheter och identitetskriser.  Hoppade av en utbildning och visste inte alls längre vem jag var eller vad jag ville göra. Tror jag bytte hårfärg runt fem gånger i samband med detta för att på något sätt hitta vem jag var. Men det hjälpte väl inte riktigt. Tror jag sökte utbildning efter utbildning innan jag hittade rätt. Allt från webbdesigner, läkare till hundpsykolog stod på listan. Men ödet ledde mig rätt även om det var på gränsen tidsmässigt innan jag kom fram till vad jag ville. Att det skulle bli så bra, det trodde jag aldrig! Lärde även känna människor på gott och ont. Fick smaka på det här med kärlek, men det blev väl inte riktigt så som jag hade tänkt. Mitt i allt blev jag sjuk och hälsan blev en kamp i sig.

Ändå är jag förvånad att det kunde bli så bra tillslut. Idag vet jag vem jag är, vilken hårfärg jag ska ha och vad jag ska göra med mitt liv. Jag känner mig lugn och lycklig. Jag har mål och drömmar igen.

Tycker det är så svårt det här med nyårslöften, kommer inte ens ihåg vilka jag hade förra året, även om jag tror att de står nerskrivna långt bak i bloggen nånstans. Så detta år tänker jag inte ha några.  Men mina förhoppningar är i alla fall att jag äntligen har hittat rätt medicinering utan hemska biverkningar. Att jag förhoppningsvis  får klart för mig vad det är för fel och får en diagnos, så jag vet hur jag ska anpassa mitt liv efter det och få tillbaka livskvaliteten.  Förmodligen lär det lösa sig redan i mars, så väntar med stort hopp om att det äntligen blir bra. Sedan är mitt mål att klara skolan så bra jag bara kan och känna att jag redan blir klar med i alla fall en tredjedel av min utbildning. Den känslan lär vara mäktig. Tror jag till hösten kommer känna mig överlycklig att jag kommit så långt i mitt liv. En bonus hade varit att få jobba på apotek, men det är bara en bonus.  Eller börja gå kurser med Elise och utveckla vår relation till varandra.

Jag är väldigt intresserad av astrologi. Ja, jag vet vad ni tänker nu, hon som är naturvetare och allt, borde hon inte veta bättre än att tro på sånt nonsens. Men nej, jag tror delvis på det erkänner jag. Det är extra spännande att kika på det nu inför det nya året. Det verkar bli ett bra år.  

 

 
 

Fixat sänggavel

Igår tog jag tag i att fixa min sänggavel som jag skrivit om tidigare. Meningen var att få en shabby chic inspirerad look genom att skriva ner en text från en av de finaste svenska låtarna enligt mig.
 
 Steg för steg:
 
1. Först skrev jag ut texten från datorn med det typsnittet jag ville ha. Sedan använde jag mig av bakplåtspapper och fyllde i konturerna. En gång från ena sidan på bakplåtspappret, sedan fyllde jag i konturerna ytterliggare en gång på baksidan om bakplåtspappret. Ett tips är att inte lägga dyr kurslitteratur under som platt underlag när du fixar detta, då blyertsen kladdar igenom papprerna till underlaget... Min feta organiska kemibok fick ta smällen.
 
2. Därefter tejpade jag fast bakplåtspappret på sänggaveln. Och fyllde i konturerna ännu en gång så att de skulle föras över på gaveln. Sedan togs bakplåtspappret bort och konturerna fylldes i med en liten pensel med vanlig grå färg. Lite pillrigt.
 
 
 
3. Sen ska färgen bara torka. Blyerts kladdar ner väldigt, men går smidigt att tvätta bort från sänggaveln när färgen torkat med vatten och vanligt diskmedel eller liknande.
 
 
4. Sen är det klart! Blev riktigt nöjd med resultatet
 
Skapande och vackra ting | | Kommentera |
Upp